литература плюс култура
няколко здрави парчета посред happy end-а


Кварталник | Актуален блок | Аргос | П–референции | Препратки | Информация | Каталог | Предлагане

Раздели
· Център
· π-референции
· Актуален блок
· Архив
· Връзки
· Въпроси/Отговори
· Допитвания
· Информация
· Каталог
· Кварталник
· КИД
· Разпределителна
· Челни класации

Жанрове
· Всички категории
· docu
· акростих
· анализи
· драматургия
· есеистика
· изкуствознание
· интервюта
· кинокритика
· културология
· лирическа проза
· литературна история
· литературна критика
· литературознание
· манифести
· обзори
· отзиви
· пародии
· писма
· поезия
· Приказки
· проза
· професорски истории
· публицистика
· пътеписи
· сатири
· статии
· фейлетони
· философия
· фрагменти

Връзки с предимство

  
Евок Севок — главен редактор
Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 5 / 2005 г.
Агенция информац-мац “Идиот” работи за вас


Тъй като напоследък започнаха да ни заливат отвсякъде с информация, решихме да създадем агенция, която да я събира и разпространява. Кръстихме я информац-мац “Идиот”, защото в нея работят две мацки. Както се досещате — блондинки, от най-класическите, най-тъпите, защото модерните блондинки са умни, сериозни, с голямо АЙ СИ КЮ. И какво като им е голямо — да сте чули някой да е разказал виц за тях? А за нашите блондинки — класическите, легенди се носят. Те например не ядат банани, защото не могат да намерят ципа им и да ги отворят, а когато работят на компютър, винаги има коректор по монитора.

Първа топ новина: За улеснение на бездомните софиянци ще се открият избирателни секции в трамвай №5, тролейбус №8 и автобус №11. Може да се гласува и с мръсни дрехи.

Втора топ новина: Българите, които живеят във Франция, ще имат възможност да посетят Айфеловата кула в деня на изборите и да пуснат бюлетините си от нея.

Трета топ новина: Нашите сънародници с неизяснен статут в Обединеното кралство ще получат паспортите си, за да гласуват. След това отново ще се разделят с тях до следващите избори.

Предизборната компания е пред провал


Защо се стигна до тук? Защото липсват ясни послания към нас идиотите. Нито един партиен лидер не излезе в ефира и не каза: Разчитаме на вас, идиоти! Нормалните се провалиха — не издържаха на изпитанията на прехода: то не бе преход, не бе поход, не бе епопея, не бе одисея... Стига вече! Другите държави с един скок влязоха в Е–съюза, а ние продължаваме да се питаме: съюза — Е? Кога? И всичко това, защото сме в една компания с нормалните. Вместо да сме с вас идиотите. Че то е срамота: нито един идиот — министър, нито един депутат — идиот, само интелигентни, умни, даровити и развити политици сме нашибали във властта. Брей, мама му и стара! Време е за идиотски решения — затова, скъпи идиоти и идиотки, прескъпи тъпачки и тъпаци, и неоценими кретени: разходете се на 25-ти до урните — не тези в гробищата, а в избирателните секции, набутайте в тях интегралната бюлетина и после гледайте какво става: само идиоти ще назначим за министри. На високите етажи на властта — само наши хора!... Ето, такива впечатляващи послания липсват, партийните лидери пак ни пренебрегнаха, никъде не се чува: излез, идиоте, и гласувай! А след изборите пак ще се вайкат: слаба избирателна активност, слаби резултати, слабо правителство.

Избори и здраве, избори и плазмени подаръци


Сега ще разберете докъде може да стигне човек, когато не получава вълнуващи послания от политиците. В село Раждавица, Кюстендилско (какво име само Ражда-вица!), един пенсионер чакал политиците да дойдат при него и да му заговорят ласкаво, интимно, прочувствено, но те се ограничили само с общи приказки по кабелната телевизия. Тогава пенсионерът не издържал, изключил предизборното студио и включил порно-канала. Дето се вика — направил своя избор. И се заредили едни горещи сцени с влудяващи сексуални послания — умът ти да изхвръкне! Пенсионерът съвсем се разпалил — гледал час, гледал два и получил тежък инфаркт. Тази трагедия нямаше да се случи, ако политиците бяха по-сърдечни, с по-голям сексуален опит, обучени да навлизат в интимния свят на избирателите и внимателно да задоволяват сексуалните им нужди.

По едно време политиците все пак усетиха, че интересът към изборите спада и за да го засилят, измислиха томболата с плазмените подаръци. Казват, че тези подаръци повишавали интелигентността на жилището, в което живеем. Много съм любопитен обаче да видя как един идиот живее в интелигентен апартамент — с датчици във всяка стая: за осветлението, температурата, вентилацията, звука и образа на плазмения телевизор, нивото на водата в тоалетното казанче и други такива. Как се оправя с тая машинария? Какво разбира, примерно, под “интерфейс на управлението”? Как задава параметри на централния процесор, настройва датчиците и т.н... Но защо точно той ще ги настройва? Нали си има специалисти за тая работа?... Добре, да речем, че специалистите са налице и са настроили системата по желание на клиента идиот. Но в един прекрасен, дългоочакван и добре организиран момент на идиота му идват гости. И в умния апартамент се събират около трийсет идиота. Системата моментално блокира от претоварване и идиотът, който е решил да демонстрира висок интелектуален статус, е посрамен... То пък едно посрамване! Пука му на идиота — ще угаси цигарата си в датчика за отчитане на задимеността и ще се изпикае върху централния процесор... Е да, ама с това ще приключи авантюрата му да живее в умен апартамент. Абе, да не дава господ идиот да спечели плазмените подаръци от политическата томбола.

Речник на идиотските лафове


Д
дреме ми на интерфейса

И
интегрирай се в тъмната стаичка

К
куче, котка, ку-ку (трите любими животни на идиота)

Н
налей плазма в изборния процес

П
политик на повикване

С
свали ми, ако обичаш, ципа на банана

Щ
ще ти скрия датчика


Речникът е в процес на освежаване.


  
Накратко
Издава безмозъчният тръст в бл.999, ж.к. “Сердика”, гр. София

В броя
Агенция информац-мац “Идиот” работи за вас
Предизборната компания е пред провал
Избори и здраве, избори и плазмени подаръци
Речник на идиотските лафове

Още сведения

публикувано на събота, юни 18 @ 14:58:16 EEST изпратено от sevok

Подведено под:
Няма такава рубрика | * | пародии |

4192 прочита

Още в тази връзка
· Евок Севок — главен редактор


Най-четеното в блок Няма такава рубрика:
Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 6 / 2005 г.


Рейтинг
Средна оценка: 4.7
Гласа: 10


Възможни оценки

Слаб
Среден
Добър
Много добър
Отличен
Инструменти

Версия за печат  Версия за печат

Препраща на друг  Препраща на друг

"Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 5 / 2005 г." | | 2 коментара

Re: Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 5 / 2005 г. (Оценка: 1)
от troerrr на вторник, юни 28 @ 09:22:39 EEST
(Сведения за читател )
Готинко.И тъжно-весело.
Re: Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 5 / 2005 г. (Оценка: 1)
от sevok на вторник, юни 28 @ 11:00:05 EEST
(Сведения за читател )
Благодаря, трогнат съм! Ще предам на тъпаците, че вече си имаме фенка! Ще предложа да посветим следващия винено-художествен съвет на коментара ви - смятам, че той трябва добре да се полее в съпровод от тостове /ако не възразявате/, защото ние на коментари сме бедни и вече бяхме почнали да тъгуваме за тяхното необяснимо отсъствие. Може би затова изданието ни стана малко тъжно. Но сега ме обзема хубав оптимизъм. С по-ведро чувство ще работя върху следващия брой. Ще изоставя идеята, която ме преследва от три дни - да го озаглавя "Атака на простака" и да опиша подвизите на нашия роден, новоизпечен и препечен простак в блока. Нека да се овъгли по-добре - тогава ще го грабна с ръжена и ще го разгледам по-подробно.
Бъдете жива и здрава, и ни радвайте все така с прекрасните си коментари!

литература плюс култура е независимо издание на свободно меняща се група единодействащи.
За имена все пак виж редколегията на Кварталника ни.
Публикуваните материали са собственост на съответните автори.
Възпроизвеждането им изисква изричното разрешение на автора.
Струва ни се в добрия тон да се упомене литература плюс култура като източник. Коментарите са на оставилите ги.
© 2000-2012 http://GrosniPelikani.net
Можете да получавате съобщения за новото при нас чрез файловете backend.php или ultramode.txt.
Кодът на това съоръжение е на PHP-Nuke Copyright © 2003. PHP-Nuke се разпространява свободно.
Изработка на страницата: 0.10 Секунди