литература плюс култура
няколко здрави парчета посред happy end-а


Кварталник | Актуален блок | Аргос | П–референции | Препратки | Информация | Каталог | Предлагане

Раздели
· Център
· π-референции
· Актуален блок
· Архив
· Връзки
· Въпроси/Отговори
· Допитвания
· Информация
· Каталог
· Кварталник
· КИД
· Разпределителна
· Челни класации

Жанрове
· Всички категории
· docu
· акростих
· анализи
· драматургия
· есеистика
· изкуствознание
· интервюта
· кинокритика
· културология
· лирическа проза
· литературна история
· литературна критика
· литературознание
· манифести
· обзори
· отзиви
· пародии
· писма
· поезия
· Приказки
· проза
· професорски истории
· публицистика
· пътеписи
· сатири
· статии
· фейлетони
· философия
· фрагменти

Връзки с предимство

  
Евок Севок — главен редактор
Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 6 / 2006 г.
Гавра с българско момиче на остров Евбея

„Четирима ученици в Гърция са обвинени в изнасилването на своя 16-годишна съученичка българка. Инцидентът е станал на остров Евбея в Егейско море. Момичето е било изнасилено в тоалетната на училището, което е било в окупационна стачка. Освен срещу четиримата ученици, които са участвали в изнасилването, прокуратурата в Халкида (столицата на острова) е повдигнала обвинение срещу родителите им за намален контрол над непълнолетните. Обвинения са повдигнати и срещу три ученички, които по време на престъплението са записвали сцените на насилие с мобилните си телефони. След подаване на сигнал в полицията, заснетите кадри са били изтрити.”

Източник: в-к “Навтемборики”, Гърция / Агенция "Фокус" – 31.10.2006


„Шокиращо решение взеха учителите от училището в Амаринтос на остров Евбея да отстранят от учебни занятия за пет дни 16-годишната българка, изнасилена от свои съученици. Учителският съвет е наложил наказание от пет дни отстраняване от училище както на четиримата обвинени в изнасилването на момичето, така и на самата пострадала, докато момичето, записало сцената с мобилен телефон, не е получило никакво наказание. Доводите за решението са, че българката била последвала приятеля си в тоалетната на училището.”

Източник: гръцката телевизия “Антена”/ Агенция "Фокус" – 02.11.2006


„Момичето е заявило, че още от самото начало е отказало всякакви сексуални контакти, след което обаче съучениците й започнали да я преследват из училището и преди да я изнасилят й посегнали. “През цялото време плачех и ги умолявах да престанат, но те се държаха с мен като животни”, е заявило момичето в показанията си.”

Източник: гръцкият интернет сайт Нюз ин / Агенция "Фокус" – 01.11.2006


„Българското момиче живее на острова от десет години заедно с майка си и след училище работи в местна таверна. Българката е отлична ученичка, била е знаменосец в началното училище и носела националното знаме при официални чествания - чест, която в Гърция рядко се оказва на "не-гръцки" деца и често е повод за сериозни обществени дебати.”

Източник: в-к "Та неа", Гърция / БТА – 01.11.2006


„Попарената общественост в Амаринтос се опитва всячески да отхвърли от себе си петното на мястото, където младежите "узряват по престъпен начин". Цялото местно общество и дори съученичките на българката се опитват да я представят като нимфоманка със завиден сексуален опит и артистични способности, женски вариант на маркиз дьо Сад, страдаща от мания за преследване и неспособна да различи фантазията от реалността, която сама е организирала "сцена на мнимо изнасилване" и заснемането й с камерата на мобилен телефон. Този сценарий, подходящ за научно-фантастичен филм, явно е по-предпочитан и лесен за възприемане от всеки друг сценарий, който би принудил това малко затворено общество да се изправи лице в лице с истината - с расисткото си лице. Затова родители, преподаватели и полицаи предпочитат да демонизират българското момиче, за да оправдаят "собствените си, гръцки деца", да ги представят като жертви, попаднали в мрежата на "малката българка-паяк".”

Коментар на Луиза Акуманеа, поместен във в-к "Вима"/ БТА – 01.11.2006


"Доведете я да сторим същото, дайте път на дамата", викали деца, бащите им и дори възрастни жители на бедния гръцки остров Евбея в сцена, която репортерът на националния всекидневник "Етнос" описва като "канибалска", докато в сградата на прокуратурата влизат да дадат показания четирима 16-годишни ученици, обвинени от своя съученичка - българка, в изнасилване... Един от насилниците е син на преподавателка по богословие, друг - на полицай. Затова и в полицията посъветвали двете чужденки да се махнат от острова - "от най-високо място предупредили, че не могат да опазят българките от гнева на местните".

В-к „Новинар” – 01.11.2006 г.


Отворено писмо до гръцките идиоти

ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БЕЗМОЗЪЧНИЯ ТРЪСТ

Потресени сме! Не очаквахме, че точно вие ще ни причините това зло. Мислехме, че и вие като нас четете Достоевски и се вдъхновявате от чудния образ на идиота, който е създал. Но не било така, вие сте чели друга книга...
Не разбираме две неща: Как изпуснахте децата си дотам, че да извършат такова мерзко дело?! Тези злодейчета в друго време и на друго място щяха да надминат Хитлер. Как така, след като вашите изроди се изгавриха с нашето момиче, вие се нахвърлихте върху нея – жертвата, и я оскърбихте по най-гнусен начин, съчинихте отвратителната клевета за „малката българка – паяк” и пожелахте да я изнасилите отново на площада. Злодеи! Това надминава всичко, което е замислил и извършил маркиз дьо Сад. В друго време и на същото място, вие най-хладнокръвно щяхте да я убиете. Това са стопроцентови престъпления, но по всичко изглежда, че точно вие, идиотите от Амаринтос, обществото на Амаринтос, тези пет хиляди бройки човешки боклук, ще останете недокоснати от правосъдието. Малките злодеи сигурно ще лежат в затвора – дай боже, но вие, средата, в която са израснали, вие, сганта на Амаринтос, стадото на Амаринтос, уродливите бабички със забрадките и старците с гегите, опулените тъпи мутри – бащите, и техните курви, как ще изкупите вината си ВИЕ – скапаното общество на Амаринтос? Все пак, да бъдем честни, научихме, че някои от вашите съселяни са почнали да вземат страната на озлочестеното ни момиче. Добре е, ако е така, значи на сметището са поникнали цветя. Но какъв ще бъде ароматът на тези цветя сред всеобщата воня?
Ей, кретени! Опомнете се и оставете процесът да протече нормално. Не крийте доказателства, не подкупвайте следователи. Нека изродчетата да си получат заслуженото, че иначе – на няколко часа път сте от София, а ние се придвижваме бързо...


Нормалните гърци също са потресени

Странно нещо – ние българските идиоти заобичахме нормалните гърци (но не е много сигурно, че нормалните гърци ще заобичат нас). Хората цяла седмица бяха в стрес. Не скриха нищо, разнищиха случая до най-малките подробности, заклеймиха злодеите. Високопоставени лица реагираха бързо и се опитаха да успокоят клетото момиче, обещаха да поемат грижата за нейното нормално пребиваване и обучение в Гърция. (Кметът на Амаринтос обаче не остана доволен и заяви, че трябва да се обърне внимание и на момчетата, “които също са разстроени от това.”)

„Гръцкият президент Каролос Папуляс осъди явленията на расизъм и ксенофобия в страната по повод случая с 16-годишната българка, изнасилена от свои съученици на о-в Евбея. Всички ние носим отговорност за този инцидент, каза гръцкият държавен глава и добави, че гръцкото общество, което познава и гурбетчийството, и расизма, няма да допусне такива явления сред имигрантите... Официален говорител на гръцкото правителство заяви, че са нужни усилия, за да бъдат превъзмогнати последствията от неприятния случай с 16-годишната българка, ученичка от лицей на о-в Евбея. Евангелос Андонарос каза, че премиерът Костас Караманлис се отнася към случилото се с изключителна чувствителност и загриженост и че по негово нареждане здравният министър Йоргос Констандопулос се е срещнал с българката и с нейната майка и се е ангажирал да направи всичко необходимо... Главата на гръцката църква архиепископ Христодулос, който се срещна с девойката и майка й, също осъди случая с изнасилената българка.”

Източник: радио Атина / БТА – 03.11.2006


Но малко по-късно се появи следното съобщение: „Гръцкият национален съвет за аудиовизия /ЕСР/, който е медийният регулаторен орган в страната, изрази днес загриженост заради неподобаващо сензационното отразяване на случая на остров Евбея, където 16-годишна ученичка, българска имигрантка, беше изнасилена от четирима свои съученици в училището, съобщи РФИ. На случая и начина, по който се отразява в медиите, беше посветено днешното заседание на Националния съвет за аудиовизия, който се обърна към всички телевизионни канали, напомняйки им тяхното задължение "да зачитат конституцията и действащите закони за защита на достойнството, на личния живот и на младежта". Освен това гръцкият регулаторен орган е повикал за обяснения директорите на основните телевизионни канали Мега, Антена1, Алфа и Алтер.”

От този момент нататък коментарите за злодеянието рязко намаляха. Но както и да е, няма да търсим кусури на гърците и на регулаторните им органи, в този случай те се държаха достойно. Нека да видим какво ставаше в България по това време. В България, приятели, не ставаше нищо. Не се появи нито един коментар за престъплението, появиха се само препечатки и сухи, безчувствени преразкази на коментарите от гръцките медии. Ние българите от самото начало стриктно зачитахме гръцката конституция и не се наложи техният регулаторен орган да взема мерки срещу нас.


Български затворници искат да поемат образованието на малките гръцки злодеи

Понеже родителите и учителите от остров Евбея не могат да възпитат и образоват идиотчетата си, които „узряват по престъпен начин”, група български затворници предложиха да се нагърбят с тази отговорна педагогическа задача. „Пратете копеленцата при нас! – пишат те до Министерството на образованието и вероизповеданията в Гърция. – Ние знаем какво да направим с тях. Чели сме педагогическите лекции на маркиз дьо Сад. Завършили сме известни пандизчийски факултети, карали сме стажове в лондонските, мадридските и берлинските арести, и сега преподаваме в Централната софийска килийна академия. Гарантираме, че след пет години вашите изродчета ще станат академици. Пращате ни гимназисти - изнасилвачи, връщаме ви гейове - академици. Страхотно, нали! В момента водим преговори с ръководството на килийната академия да се построи нов образователен блок в затвора. Ако това стане, ще можем да поемем всичката пасмина, която расте на остров Евбея. Тогава ще можете да закриете шибаните им училища и да си гледате кефа. Ние ще се погрижим за малките ебливи евбейски отрепки! В момента обзавеждаме една класна тоалетна стая с видеостена, компютър, маса за масаж и фотокамера. Ще започнем обучението на първите дрисльовци от мястото, където са го прекъснали в Амаринтос. Сутрин ще им преподаваме маркиз дьо Сад, следобед – практически занятия. Те нали това са учили в Амаринтос... И за бога, не им режете пишките! Като дойдат при нас, малките ебачи ще забравят, че имат пишки. И накрая още нещо - ако се чудите какво да правите с лайняните евбейски даскали и даскалици, можете и тях да ни пратите за няколко месеца. Ще изготвим програма за бързата им преквалификация и преебация.
Аре, чао! Бъдете живи и здрави, и не се косете. След няколко седмици, като влезем в Европейския съюз (и като излезем от пандиза), ще ви решим и останалите проблеми.”

Подпис: Българските хонорувани пандизчии


  
Накратко
Издава Безмозъчният тръст в бл. 999, ж. к. “Сердика”, гр. София

В броя
Гавра с българско момиче на остров Евбея
Отворено писмо до гръцките идиоти
Български затворници искат да поемат образованието на малките гръцки злодеи

Още сведения

публикувано на сряда, ноември 08 @ 22:48:11 EET изпратено от sevok

Подведено под:
Няма такава рубрика | * | пародии |

3744 прочита

Още в тази връзка
· Евок Севок — главен редактор


Най-четеното в блок Няма такава рубрика:
Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 6 / 2005 г.


Рейтинг
Средна оценка: 5
Гласа: 12


Възможни оценки

Слаб
Среден
Добър
Много добър
Отличен
Инструменти

Версия за печат  Версия за печат

Препраща на друг  Препраща на друг

"Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 6 / 2006 г." | | 7 коментара

Re: Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 6 / 2006 г. (Оценка: 0)
от Един читател на сряда, ноември 15 @ 07:51:16 EET
Малко статистика от електронното издание на в. "Катимерини" (не знам доколко е достоверна):

Чужденците, посещаващи гръцки училища, са близо 110 000, което съответства на около 7% от общия брой на учениците в страната. Само преди десет години броят на имигрантските деца в училищата не надвишаваше 8000.

Според данни на Института за имиграционна политика 66% от чуждестранните ученици произхождат от Албания, 10,6% от България, 4,1% от Румъния.

Според наскоро проведено проучване на Националния център за социални изследвания показателен е фактът, че 30,7% от учениците в община Атина са чужденци. Съгласно същото проучване само 17% от тях са заявили, че не успяват да се интегрират в атинските училища, а 58% от учителите смятат, че присъствието на имигрантски деца в класовете не влияе на учебния процес.

Освен това данните разкриват, че децата изглежда... няма какво да делят помежду си. 76% от учениците на ниво средно образование са заявили, че имат приятели от друга националност, а в началното училище този процент достига 84. Интересно е все пак, че 6% от тези, които не дружат с чужденци, са заявили, че “родителите им не позволяват”.


Димитрис Хадзидимитриу, в. “Нафтемборики”:

“Какво толкова, нали е българка...
Следователно “лесна”, податлива на сладострастие и блудство. Уличница...

Като четем кошмарните показания на малолетните ученици от Амаринтос, няма как да не си припомним, че в недалечното минало “грък” на френски означаваше измамник и крадец. И да не си помислим, че в скоро време ще означава и “насилник” – не само като физически извършител на отвратителни деяния, но и като носител на възгледи, които допускат пълно поругаване на човешката цивилизация, на нейните принципи и ценности.

Младежката престъпност не е нещо невиждано и случилото се в училището на малкия провинциален град не е някаква “гръцка особеност”. Ужасяваща е обаче лекотата, с която цели дялове от гръцкото общество прибягват до класификации, основаващи се на етнически произход, социално-икономическо положение, пол, религиозна принадлежност, сексуална ориентация.”
Re: Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 6 / 2006 г. (Оценка: 0)
от Един читател на петък, ноември 24 @ 15:37:01 EET
ЕДНА ЛЪЖА РУХНА

„...относно видеозаснемането на сцената обвиняемият/а казва: “ В един момент, без да мисля, извадих мобилния си телефон и записах това което стана. Направих го от глупост и се разкайвам за това.”


Източник: Емигрант БГ
http://www.barrydoor.nl/emigrant-bg/nieuws.php?id_rel_nieuws=1487


КОЯ БЕШЕ ЛЪЖАТА?

„Цялото местно общество и дори съученичките на българката се опитват да я представят като нимфоманка със завиден сексуален опит и артистични способности, женски вариант на маркиз дьо Сад, страдаща от мания за преследване и неспособна да различи фантазията от реалността, която сама е организирала "сцена на мнимо изнасилване" и заснемането й с камерата на мобилен телефон.”

Из коментара на Луиза Акуманеа, поместен във в-к "Вима”

литература плюс култура е независимо издание на свободно меняща се група единодействащи.
За имена все пак виж редколегията на Кварталника ни.
Публикуваните материали са собственост на съответните автори.
Възпроизвеждането им изисква изричното разрешение на автора.
Струва ни се в добрия тон да се упомене литература плюс култура като източник. Коментарите са на оставилите ги.
© 2000-2012 http://GrosniPelikani.net
Можете да получавате съобщения за новото при нас чрез файловете backend.php или ultramode.txt.
Кодът на това съоръжение е на PHP-Nuke Copyright © 2003. PHP-Nuke се разпространява свободно.
Изработка на страницата: 0.12 Секунди