литература плюс култура
няколко здрави парчета посред happy end-а


Кварталник | Актуален блок | Аргос | П–референции | Препратки | Информация | Каталог | Предлагане

Раздели
· Център
· π-референции
· Актуален блок
· Архив
· Връзки
· Въпроси/Отговори
· Допитвания
· Информация
· Каталог
· Кварталник
· КИД
· Разпределителна
· Челни класации

Жанрове
· Всички категории
· docu
· акростих
· анализи
· драматургия
· есеистика
· изкуствознание
· интервюта
· кинокритика
· културология
· лирическа проза
· литературна история
· литературна критика
· литературознание
· манифести
· обзори
· отзиви
· пародии
· писма
· поезия
· Приказки
· проза
· професорски истории
· публицистика
· пътеписи
· сатири
· статии
· фейлетони
· философия
· фрагменти

Връзки с предимство

  
Евок Севок — главен редактор
Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 2 / 2007 г.
Операционна система за идиоти

Честито! Бил Гейтс обеща да продава Windows по 3 $ парчето. Най-после да ни светнат за истинската цена на Windows — 3 $. Има ли изненадани? Я да видим — има ли такъв идиот, който да смята, че Windows струва повече?... Май няма... и правилно — какво толкова купуваме: една операционна система, която е абонирана за пълното издание на вирусите. И то не по друга причина, а защото така е била замислена. Преди двайсетина години, когато младият умник Бил Гейтс е трябвало да избира върху какво да я гради, е избрал точно това. Няма да ви го обяснявам, защото не го разбирам. Достатъчно е да знаете, че дисковете с Linux също вървят по три долара, но без задължителен абонамент за вирусите! Значи Linux е изграден по друг начин – като почнеш от ядрото, минеш през файловата система и стигнеш до браузъра... такива мити работи... различни.
Я кажете, струва ли си да дадете повече от три долара, за да пипнете троянец? Абе, то май си е живо прецакване да си купиш Windows за 3 $. Да изложиш машината си на такъв риск... Това си е жив обир (или учтиво предложение за обир!). По света има фирми, които плащат за такива опасни експерименти. Нормалното е, не ние, а Бил Гейтс да дава по 3 $ на всеки доброволец да си затрие компютъра... Виж за Linux нямаме такива претенции — за него с удоволствие бихме дали 3 $ — той е безопасен. Само че нямаме достатъчно мозък в главите си да оперираме с Linux. Ние сме идиоти и умеем да подкарваме само Windows. Значи това е нашата операционна система! Излиза, че ние трябва да плащаме не за качествен, а за умело пригоден към нуждите на малоумниците софтуер. Гледай ти от какво печелел Бил Гейтс, виж ти каква му била стратегията!
Добре, навити сме, даваме ги тези 3 $... Какво, 110 $ ли? За „развитата“, „преуспяваща“ България цената е 110 $. При това за най-олекотената версия, най-изцедената, анемичната, анекдотичната, с орязаните екстри, примамката за вирусите... Не може да бъде? Парламентът във Франция, администрациите в Германия, училищата в Япония... минават на Linux — богатите държави минават на Linux, а ние бедняците, мизерниците, балканците — на Vista. Браво на нас! На гол задник — Windows... на гола тенекия — Vista...
Но какво да прави министърът на държавната ни администрация? На него му е поръчано да намери операционна система за идиоти. И той е намерил. За нас тъпаците — скъпа, но тъпа операционна система. Добре е постъпил човекът. Ако бяхме умни, щеше да ни обзаведе с Linux. Но ние сме тъпи... Linux се овладява за три дни, но само от умни хора, а ние тъпаците учим Windows три години, и пак не го вдяваме добре. Значи няма защо да се сърдим, че парите от данъците ни отиват при Бил Гейтс. При филантропа Гейтс, благодетеля Бил, който дава милиарди за благотворителност. Браво, ние глупаците финансираме едни благородни филантропски начинания. Това трябва да ни радва и успокоява. Случихме на софтуершчик.


Терзания в парламента

Има обаче заядливи депутати, които добре разбират, че изборът на Windows не е случаен, че това си има своите дълбоки безмозъчни причини, но се тръшкат в залата, терзаят се, дерат се и се мъчат да докажат, че ние идиотите имаме качествата и количествата (мозъчни клетки) да опознаем и по-интелигентна операционна система — Linux един вид... Обаче: „Най-много мразим да ме карат да мислим“ — каза оня ден внукът на Вуте, който е държавен служител и наскоро си купи апартамент в нашия блок. „Аз да не съм Джон Атанасов?“ Щом внукът на Вуте не иска да мисли, ние какво да кажем. Така че не ни насилвайте, ние си знаем възможностите и невъзможностите. Но не, депутатите не мирясват и доказват ли доказват, че Windows бил фатална грешка, че за милионите, които сме дали на Бил Гейтс, който пък от такива идиоти като нас е натрупал милиарди, сме могли да обучим народа на Linux...
И какви са последствията? Стенограма от 16.09.05 г.:

ИВАН ИВАНОВ (ДСБ): Уважаеми господин председателю, уважаеми колеги, уважаеми господин министър (Николай Василев)!... Преди повече от три години тогавашният министър на държавната администрация Димитър Калчев сключи договор с „Microsoft” за наемане за три години на 30 000 програмни пакета „Microsoft Windows ХР” и „Microsoft office XP”. Договорът беше непрозрачен, на висока цена, с неясни мотиви... Ето че преди няколко месеца този тригодишен срок изтече... Подновен ли е договорът с „Microsoft”?

МИНИСТЪР НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ: Благодаря, уважаеми господин председател. Уважаеми госпожи и господа народни представители, уважаеми господин Иванов!... Наистина договорът с „Microsoft” е подновен...

ИВАН ИВАНОВ (ДСБ): Уважаеми господин председател, уважаеми колеги, уважаеми господин министър! От отговора се оказа, че се сбъдват моите наистина най-мрачни прогнози. Вие, и слава Богу, съобщихте истината за това, което се е случило, но това показва, че един български министър, в случая министър Димитър Калчев, от тази висока трибуна на Народното събрание е излъгал...


Министър Калчев бил казал, че подновяването на договора е работа на следващото правителство, а междувременно вече го бил подновил. Каква съобразителност — да ни ощастливи с този прекрасен договор, преди да падне от поста. Това е повод за триумф, но вместо да се гордее с постъпката си, той взел, че излъгал. Разбирате ли какво се е случило — Windows се е превърнал в пародия на операционна система и сега всеки, който работи за „бозата“ (така я наричат — „Уинбоуз“), е глупак, загубеняк, идиот. Чудесно! Т'ва нас не ни притеснява, но ето — министър Калчев се е притеснил и е излъгал. Чувствителен човек излезе!

За повече информация: http://portal.bg/news.php?cat=main&read=20051609002


Въдворяване в Windows — 2007

„60 000 служители на държавната администрация ще могат безплатно и сами да инсталират лицензиран софтуер (Майкрософт десктоп операционни системи и офис-пакети) на домашните си компютри. Според указанията за прилагане на операционните системи и офис-пакетите служителите на държавната администрация могат да получат диск и ключ за инсталиране за време от два дни срещу попълнена декларация и подпис. След активиране на продукта служителят трябва да върне дистрибутива обратно в администрацията на отговорния служител, определен от съответното ведомство да контролира ползването на продуктите и да ги съхранява.“ (Из Сайта на Министерството на държавната администрация и административната реформа)

За целта обаче всеки щастливец трябва да подпише следната

Д Е К Л А Р А Ц И Я

Долуподписаният .......................................................................
(трите имена на лицето, получаващо права за домашно ползване на лицензиран софтуер)

(ЕГН)
На длъжност..............................................................
Администрация .................................................................................
(наименование на администрацията)
адрес на администрацията......................................................

Д Е К Л А Р И Р А М

Приемам предоставения ми служебно дистрибутив за Майкрософт десктоп операционна система и офис-пакет лиценз и се задължавам да не го разпространявам, копирам или предоставям на трети лица.
Декларирам, че ще използвам този лиценз за работа само на един брой работна станция в домашни условия.
Запознат/а съм с условията за предоставянето му.
Приемам и съм съгласен/а с условията по предоставяне на Майкрософт десктоп операционната система и офис-пакета.
Настоящата декларация подписвам при съзнанието за отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.

Дата:

ДЕКЛАРАТОР: (подпис)По този повод един умен мъж е цитирал въпросния член от Наказателния кодекс (три години затвор) в блога си и е добавил: „Лично за себе си избрах операционна система, при действията с която не съм заплашен от наказателния кодекс.“ Ние обаче сме идиоти и смело пристъпихме към инсталирането, копирането и предоставянето на трети, четвърти, пети и шести лица на Майкрософт деспот операционната система и офис-пакета. И сега треперим от страх — аууу!

Накрая ето адреса на едно видео, за да научите какво си харесаха този път юнаците на Бил Гейтс от Apple Mac OS Х. А те като си харесат нещо, направо си го задигат.
http://www.youtube.com/watch?v=MDNuq94Zg_8
Тези хора не подписват ли декларации?


Речник на идиотските лафове

Н
никой не е виждал толкова много порно, колкото е видял Internet Explorer

П
Преинсталирането на Уиндоус прилича на размразяването на хладилника. Помага, но не за дълго.

С
след Vista идва ред на Глиста

Т
Трите най-големи катастрофи:
— Хирошима '45
— Чернобил '86
— Уиндоус '95

Х
Хеликоптер се губи в непрогледна мъгла. След дълго лутане виждат небостъргач и пишат табела „Къде сме ?“ Отсреща показват табела „В един хеликоптер.“ Пилотът казва:
— Ясно, пред офиса на Майкрософт сме.
— Защо?
— Само тук могат да ти дадат толкова точна и толкова безполезна информация.


Речникът е в процес на освежаване


  
Накратко
Издава Безмозъчният тръст в бл. 999, ж.к. „Сердика“, гр. София

В броя
Операционна система за идиоти
Терзания в парламента
Въдворяване в Windows — 2007
Речник на идиотските лафове

Още сведения

публикувано на събота, май 19 @ 18:30:15 EEST изпратено от sevok

Подведено под:
Няма такава рубрика | * | пародии |

3110 прочита

Още в тази връзка
· http://portal.bg/new...
· http://www.youtube.c...
· Евок Севок — главен редактор


Най-четеното в блок Няма такава рубрика:
Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 6 / 2005 г.


Рейтинг
Средна оценка: 5
Гласа: 12


Възможни оценки

Слаб
Среден
Добър
Много добър
Отличен
Инструменти

Версия за печат  Версия за печат

Препраща на друг  Препраща на друг

"Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 2 / 2007 г." | | 0 коментара


литература плюс култура е независимо издание на свободно меняща се група единодействащи.
За имена все пак виж редколегията на Кварталника ни.
Публикуваните материали са собственост на съответните автори.
Възпроизвеждането им изисква изричното разрешение на автора.
Струва ни се в добрия тон да се упомене литература плюс култура като източник. Коментарите са на оставилите ги.
© 2000-2012 http://GrosniPelikani.net
Можете да получавате съобщения за новото при нас чрез файловете backend.php или ultramode.txt.
Кодът на това съоръжение е на PHP-Nuke Copyright © 2003. PHP-Nuke се разпространява свободно.
Изработка на страницата: 0.11 Секунди