Евок Севок — главен редактор, Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 8 / 2005 г.
Дата: събота, септември 24 @ 05:45:13 EEST
Тема: Няма такава рубрика


Три нежни мутри


В цяла България мутрите са мъже — само в нашия блок са жени? Преди няколко дни един юнак дойде чак от Габрово да ги види. “Да, бе — каза, — истина било, женски са.” Сега остава нашите мутри да се превърнат в атракция и от цяла България да заприиждат любители на екзотиката, да ги видят... От друга страна, думата “мутра” е от женски род и е съвсем естествено тя да се употребява за същество от женски пол. Да, но по някаква ирония на съдбата точно яките, дебеловрати, и тъпи, разбира се, мъжаги бяха наречени мутри и сега е неестествено да наречеш някоя жена мутра. Може би затова всички се кефят, като разберат, че в нашия блок мутрите са жени. Три нежни мутри! — колко забавно, а? На нас обаче не ни е никак забавно, защото сме в постоянен контакт с тях, а това носи много рискове. Вече писах за необикновената способност на Мис Горгон–Силикон да вкаменява публиката (именно тя е главната мутра в блока). Всеки, който се загледа в нея, рискува да се превърне в надгробен паметник на самия себе си. Какво ще кажете за това? Коя мутра, пък и най-мъжествената, може да прати някого да краси гробищата с един поглед? Никоя! А Мис Горгон–Силикон може! Следователно, когато я срещнете, трябва да сведете поглед в знак на най-изразително покорство — иначе лошо ви се пише. Мутрите не обичат да ги безпокоят с поглед, а Мис Горгон–Силикон още по-малко. Плахо трябва да минавате край нея, чупливо, незабележимо...

Втората нежна мутра в блока е госпожа Пандора — тя вече не е в първа младост, но смее ли някой да й го каже — веднага ще му окастри родословното дърво. За госпожа Пандора трябва да се говори като за току-що разлистена фиданка. Иначе жална ви майка дъбова! Тя всеки миг може да бръкне в кутията с нещастията и да извади нещо за вас. Като Дядо Коледа от подземния свят е — раздава нещастия наляво и надясно. Докато се усетиш, и сто беди се стоварват на главата ти. Пигмалион, който имаше навика да се обръща към нея с “как е наборе” (едно безобидно обръщение, ако не се смята това, че Пигмалион е на 50 години), веднъж реши да си купи на лизинг от магазина й хладилник. После се оказа, че трябва да плати освен хладилника и телевизор, печка, прахосмукачка, парна ютия, универсално ренде, миксер, че и комплект чаршафи с пижама на цветчета. Не може и не може да докаже човекът, че е получил само хладилник. Госпожа Пандора му натресе и останалите неща и ги оформи документално. Всичко е като истинско — отдолу на листа стои неговия подпис и документът вече издържа на две дела. Да й се неначудиш на способностите на госпожа Пандора. Пигмалион я заплаши със саморазправа, но на помощ веднага й се притече Мис Горгон–Силикон и го вкамени. Сега го карат с камион до съдебната зала, където се гледа делото. Бедният Пигмалион — измамен, опозорен и вкаменен. Той — ваятелят на нежни форми — вкаменен. Каква ирония!

Третата нежна мутра се казва Цирцея и е известна като мутрата-магьосница. Това наркотици, фалшиви пари, проститутки... тя ги прекарва през границата с чиста магия. Като в играта: тука — има, тука — нема. Преди границата — има, на границата — нема, след границата пак има. Удивително! През какви пролуки в пространството минава контрабандата, не може да се разбере. Правени са най-сериозни проверки — до голо, дето се вика, и пак нищо. Магия, голяма магия и телепортация.

Ето, това са нашите три мутри. Всяка една от тях е в състояние да погази така закона, че по него повече да не могат да никнат параграфи, а след като трите се съюзиха, вече не е ясно дали изобщо ще могат да никнат и закони.
Първи национален конкурс “Супер Мутра”


Когато се разчу, че мутрите в нашия блок са жени, веднага се намери един пич, който обяви, че ще организира конкурс “Супер мутра”. В първия момент това прозвуча като подигравка и ние си казахме: тоя скоро ще пътува към гробищата. Но не излязохме прави — на нашите нежни мутри им хареса идеята и дори се появи конкуренция между тях. Тогава си казахме: ей сега се изпотрепаха — браво на пича, успя да дръпне най-чувствителните струни (и спусъци) у тях. Но пак не излязохме прави — нашите мутри успяха да загладят естетическите противоречия помежду си и решиха да дадат възможност на подбрана публика да определи коя е супер мутрата в България. За целта беше избрано елитно заведение в центъра на София, където мутрите се чувстват като у дома си, пространството около заведението беше разчистено от коли, дървета и постройки, на освободеното място израстна могъща естрада, цялата улица се запълни с маси и надвечер заприиждаха подбраните зрители. Женските мутри, които се намножиха преди конкурса, насядаха около масите, а мъжките екземпляри изпълзяха от мрака на заведението и започнаха да дефилират по подиума на естрадата и да демонстрират красиви дупета. От време на време някоя женска мутра шляпваше по дупето любимата си мъжка мутра и му придаваше (на дупето) елегантно въртеливо движение, с което мъжката мутра печелеше овациите на публиката. Конкурсът беше в разгара си, когато една силно възбудена мутра си свали дантелените гащички и показа огромния си член пред смаяната публика. Чуха се писъци, някои дами залегнаха под масите, но провинилата се мутра бързо беше обуздана и свалена от подиума. Голяма простотия, но какво да се прави — и най-изисканият конкурс не е защитен от неприлични сцени. Този конфуз беше загладен от няколко мъжки мутри, които представиха митологичната сценка “Дружелюбен секс с Минотавъра в стая №865 на лабиринта” по най-благопристоен начин.

Накрая журито удостои с приза “Супер Мутра” нашата Мис Горгон–Силикон, която изобщо не се беше качвала на сцената. Всички бяха убедени, че това е много справедливо решение и похвалиха победителката за нейната съобразителност, защото ако се беше появила на подиума, имаше опасност всички зрители, заедно с журито, да се вкаменят и конкурсът да се провали.
Мутрите в романите на Христо Калчев
Съчинение на Янчо Цирцеев — в VІІ клас


“Христо Калчев е писател-фантаст. В романите си той си служи измислици, за да плаши възрастните. Неговите мутри са яки, силни, жестоки мъже, които се убиват по списък. Този списък е с продължение — началото му е заложено в първия роман, а продълженията — в следващите. Тъй като попълването на списъка е главният предмет на творческите търсения на писателя, ние можем да определим формата на неговите романи като списъчна. Възрастните много им се коркат на тези романи и ги четат със затаен дъх, но ние децата не им се връзваме. Ние знаем, че мутрите са жени — моята майка, например, е мутра и се казва Цирцея. Е, и какво? Да не би да ми се е случило нещо. Според това, което се говори за мутрите, тя трябваше отдавна да ме е изяла. Е да, ама не е! Аз съм си жив и здрав и мога да кажа, че имам най-добрата майка на света. Останалите мутри в блока също са жени: Мис Горгон–Силикон и госпожа Пандора. Те също са много точни и щедри. Госпожа Пандора ми подари компютър за рождения ден, а Мис Горгон–Силикон — статуя. Имам цяла колекция от статуи. Това е истината за мутрите, а другото е фантастика. Но работата на писателите е да фантазират, да създават нови светове и творчески територии. В това отношение Христо Калчев е ненадминат писател.”
Вицове за нежни мутри


Две български мутри се оженили в Холандия, където браковете между нежни мутри са разрешени. В края на медения месец едната мутра успяла да сготви толкова вкусно ястие, че другата се възхитила:
   — Искам да ми готвиш това всяка седмица!
   — Но, скъпа, такива гъби се ядат веднъж в живота — казала първата мутра.


---

Две нежни мутри се срещнали с BMW-тата си. Едната погледнала през прозореца и видяла, че другата е обула презервативи на краката си.
   — Що си с презервативи, сладка?
   — Четох във вестниците, че от педали се лови СПИН...


---

Една загоряла за секс нежна мутра влиза в заведение. На бара забелязва двама пича. Чудила се мутрата как да ги заговори. След не много мислене се доближава до тях, вади пистолета си и гръмва единия. Докато той се свлича на пода, мутрата се обръща към другия:
   — Нещо самотен ми се струвате тази вечер...


---

Две нежни мутри отишли на балет. Едната заспала, а другата почнала да я ръчка:
   — Събуди се, муци! Заради теб тия на сцената ходят на пръсти!


---

Седи си една мутра и скучае. Към нея се приближава друга мутра.
   — Пикло, как е баща ти?
   — Добре е, как да е?
   — А майка ти?
   — И тя е добре...
   — А дядо ти?
   — Добре е, ма... Ти какво искаш?
   — Трябват ми 500 долара назаем.
   — Ела ме целуни по врата!
   — Що пък по врата?
   — Ми щото и ти така, отдалече почна...

Речник на идиотските лафове

А
амазонки — мутрите на древността

В
вземаш на лизинг — живееш в кризинг

Е
естественият подбор при мутрите (нова тенденция в теорията на Дарвин за еволюцията)

Ж
женствена мутра провежда курс по брахма-путра

К
какъв е СПИН-кодът на мобилния ти атрибут

Н
не фиксирай с поглед мутрата, за да не те фиксира с юмрук

О
общото между маймуните и мутрите е, че когато не са на свобода, и двата вида са в клетки

П
пансион за нежни мутри (така ще се нарича вече Софийският градски затвор)

Ч
човек за човека е мутра (актуализирана мъдрост)


Речникът е в процес на освежаване


Издава безмозъчният тръст в бл.999, ж.к. “Сердика”, гр. София

В броя
Три нежни мутри
Първи национален конкурс “Супер Мутра”
Вицове за нежни мутри
Речник на идиотските лафове
Текстът е от литература плюс култура |*| GrosniPelikani
http://grosnipelikani.net
Няколко здрави парчета посред happy end-а

URL на публикацията е:
http://grosnipelikani.net/modules.php?name=News&file=article&sid=212