Чунг Фей Ву, Корифеде подписва петиции...
Дата: сряда, юли 25 @ 16:02:27 EEST
Тема: Плътни течности


Корифеде подписва петиции в интернет.

Подписва една и се чува “Браво” от господин Алтруизъм, който го потупва по рамото, спасил е една жена от убиване с камъни.

Още един линк, кликва и е спасил едно куче от това да стане стръв за акулите, господин Алтруизъм му се усмихва и Корифеде на свой ред се усмихва удоволетворен.

Клик и е спасил един китаец от това да стане червило[*]. Корифеде е доволен от себе си, усеща леко погалване по главата, това е господин Алтруизъм, който си отива, има да свърши нещо някъде другаде.

Още един линк, още някой за спасяване, Корифеде е по-скоро уморен, чувства една тежест в раменете, това е госпожа Апатия, която го прегръща. Край с кликването, стига вече подписи. Някой друг ще се подпише вместо Корифеде и господин Алтруизъм ще му се усмихне.

ЧУК ЧУК

Някой чука на вратата, Корифеде отмества ръката на госпожа Апатия, (тя определено му е антипатична) става и отива да види кой е. Влиза госпожа Състрадание, без да каже нищо, тя се отправя към компютъра на Корифеде, слага ръка на мишката и кликва върху един малък образ.

Образът се уголемява, това е една Снимка, която започва да крещи сърцераздирателно, в ръцете си има спринцовки, които бързо инжектират нещо в очния нерв на Корифеде, течността достига сърцето му и то започва да плаче.

Сега Корифеде седи умълчан прегърнал разплаканото си сърце. През това време госпожа Състрадание продължава на кликва на други снимки и видео и всички те се опитват да инжектират нещо на Корифеде, но пространството е наистина малко за всички тези спринцовки и нито една игла не достига предназначението си, а госпожа Апатия междувременно е сложила отново тежката си сбръчкана ръка на рамото на Корифеде.--------------------------
Бележки под линия::
[*] Питам Чунг Фей: “Какво ще рече това, да стане “червен”, т.е. комунист ли?” и той ми казва, че се отнася до една новина, която прочел в интернет, че труповете на китайските затворници били използвани за да се правят от тях козметични продукти като червила. “Ако потърсиш в интернет със сигурност ще намериш нещо”, добавя. Вместо да го питам вярва ли на такива съобщения, аз се интересувам мисли ли, че читателите са го разбрали. “Някои да, ми казва, тук в Италия този тип новини се превръщат в голяма сензация”. (бел.пр.)


Превод от италиански на Емилия Миразчийска.

Образът се уголемява, това е една Снимка, която започва да крещи сърцераздирателно, в ръцете си има спринцовки, които бързо инжектират нещо в очния нерв на Корифеде, течността достига сърцето му и то започва да плаче.Текстът е от литература плюс култура |*| GrosniPelikani
http://grosnipelikani.net
Няколко здрави парчета посред happy end-а

URL на публикацията е:
http://grosnipelikani.net/modules.php?name=News&file=article&sid=336