Евок Севок — главен редактор, Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 2 / 2010 г.
Дата: неделя, април 25 @ 12:40:59 EEST
Тема: Няма такава рубрика


Информация за нашия нов издател
Българската литературна мафия -
в бр. 1 / 2010 г. на МинижурналаКАК БЕШЕ УЧРЕДЕНА ПИРАТСКАТА ПАРТИЯ

Българската литературна мафия отбеляза сериозно присъствие на учредителното събрание на Пиратската партия. Ако и тайните служби са проявили същия интерес към това събитие, ще се окаже, че мафиоти и агенти са седяли рамо до рамо в залата, правили са записи, снимали са и са си разменяли реплики от рода на: приятел, би ли подържал за малко диктофона ми, да щракна тази очарователна пиратка... Мерси.

Защо сред членовете на Българската литературна мафия се появи толкова силен интерес към пиратите? Защото всяка мафия се стреми да увеличи влиянието си в обществото като прави коалиции със сродни мафии. Надяваме се, че Пиратската партия няма да бъде поредния политически балон и ще притежава поне малко от демоничния чар на Българската литературна мафия, и това ще бъде добра основа за създаването на нова политическа клоака, пардон коалиция.


РЕПОРТАЖ ОТ ФОАЙЕТО
11 април (неделя) – Модерен театър, София

Подготовка за вълнуващия акт на учредяването –
приемане на нови членове и регистрация на учредителите.


12:30 часа. Във фоайето на Модерен театър нахлуха двайсетина роми и окупираха централната маса, където една ромка почна да им показва как да си попълнят декларациите за членство. Неочаквано се появи някакъв оператор с камера и ромите се изнервиха. Веднага обърнаха гръб на камерата, а когато операторът почна да снима декларациите им, няколко рома изсъскаха: махай се, но не посмяха да го изхвърлят от театъра. Българите, които се записваха на съседната маса, точно обратното – по всякакъв начин търсеха контакт с камерата и когато успяваха да го осъществят, позираха с удоволствие. По едно време нашата Атина Палавада също изпадна в плен на суетата и разкърши снага пред камерата, но Елитис Панелис я дръпна настрана и я смъмри:

– Членовете на литературната мафия се стремят да останат незабелязани. Само в условията на пълна тайнственост ние можем да вършим черните си дела. Така че, усмири се, жено!

– Ехо, снимате ли? – провикна се Атина Палавада и направи пирует пред камерата. – Аз съм от Българската литературна мафия.

Сладурана! Ромите ококориха очи, а останалите пирати оправиха смутено белите си якички. Нали знаете, че те са компютърни гении - прилежно костюмирани за събитието, с очилца и лаптопчета в раничките си – живеят във виртуален свят и рядко успяват да поебнат нещо свежо, та сега като видяха това сочно и кръшно парче Атина Палавада, веднага изпълниха гащите. А Атина Палавада се обърна към Елитис Панелис:

– Виж ги, милите, готови са за коалиция.

После Атина Палавада отиде при един пират, който събираше декларациите от новите членове и го попита:

– Къде ще се учредите, Капитане, тук във фоайето ли, или направо между краката ми?

– Не, там някъде имало зала – каза пиратът.

– Ах, да – разсмя се Атина Палавада, – ние току-що сме акостирали в София и още не сме се ориентирали в обстановката. Ами да, Капитане – добави Атина Палавада и го погали по чатала, – там има зала и в тази зала всяка вечер се случват разни неща – наричат се театър. Ти днес за пръв път ли изпълзя от интернет, пишленце?

– Не ви разбирам – измънка пиратът и се изчерви от неудобство (или от кеф).

– Ах, колко са сладки – каза с умиление Атина Палавада на Елитис Панелис, – точно по поръчка са ни, ще направим идеална коалиция с тях. Ако бях девствена, изобщо нямаше да се притесня да си легна с цялото ръководство на Пиратската партия.

После Атина Палавада се завъртя край ромите.

– Ау-у, колко сме страшни! – каза тя на един начумерен ром. – Как преживяваме в Сомалия, господин пират? Има ли добър улов тая година? Не? Ах, извинете, помислих, че сте делегат от Сомалия. Сега видях, че на якето ви пише Сливен. – После Атина Палавада грабна един лаптоп от масата и попита рома: – Кой програмен език използваш, свирепи разбойнико? Ще ми напишеш ли един скрипт на Java? Сама няма да успея да изчистя този бъг, ела да ти го покажа – и тя го хвана за ръката и почна да го тегли към масата.

Смаяният ром обаче така яростно се задърпа, че Атина Палавада за малко да откъсне парче от дрехата му. Накрая ромът се отскубна и избяга на улицата.

Такива ги вършеше Атина Палавада и след всяка шега намигаше на Елитис Панелис, който беше по-мрачен и от ромите. В другия край на фоайето Бакхус Екстрактус и Прометей Ометей надигаха бутилка ром. Използвах тази пауза и отидох да си купя цигари. Когато се върнах във фоайето, всички бяха изчезнали. Сетих се, че са влезли в залата, но ми омръзна да правя тоя репортаж и се чупих... Когато вечерта попитах Прометей Ометей как са гласували ромите, той ми каза:

– В залата нямаше роми – имаше само ром.

– Как така – не можах да загрея аз, – какво стана с ромите?

– К'во ли? – усмихна се Прометей Ометей. – Седим си ние във фоайето с Бакхус Екстрактус, пием си рома и изведнъж чуваме Елитис Панелис да вика откъм залата: „Хайде, Ометей, че събранието почва“. Като чуха това, ромите наскачаха и се ометоха. Сякаш бяха чули команда.

– Стига, бе! – не повярвах аз.

– Да бе, дим да ги няма, щяхме да паднем от смях! – изхили се Прометей Ометей.

– Така беше – разсмя се и Бакхус Екстрактус, – ромски си изкарахме, започнахме с роми и завършихме с ром.


РЕПОРТАЖ ОТ ЗАЛАТА
13:00 часа

Подготовка за вълнуващия акт на учредяването – но вече в залата. Двама пирати се суетят около пиратското знаме, което са закачили на театралната завеса, катерят се по една стълба, дооправят го, любуват му се... В това време литературните мафиоти, които бяха заели няколко реда в средата на залата, обсъждаха сложен вътрешномафиотски въпрос.

ОРФЕЙ ЧАЛГИЕВ: Иска ли някой да упражни малко тежък журналистически труд, че репортерът ни изчезна?

АТИНА ПАЛАВАДА: Как така изчезна, защо изчезна?

ОРФЕЙ ЧАЛГИЕВ: Защото не ни уважава.

ЕЛИТИС ПАНЕЛИС: Какво, той си позволява да не ни уважава?!

ОРФЕЙ ЧАЛГИЕВ: Да, той каза, че сме бездарници.

БАКХУС ЕКСТРАКТУС: Разбира се, че сме бездарници, ние ако бяхме талантливи, щяхме ли да сме в литературната мафия? Но това не е причина да не ни уважава, той трябва да ни уважава, защото в нас е и хлябът, и ножът, и тоалетната хартия.

ОРФЕЙ ЧАЛГИЕВ: Той каза, че освен бездарници, сме и духовни вампири, използвачи и изнудвачи.

СИЗИФ ДЪРЖЕЛИФ: Духовни вампири – брей, много му знае човката на репортера. А той какъв е?

ОРФЕЙ ЧАЛГИЕВ: Той е талантлив, извисен и озарен, и не желае повече да го използват нищожества като нас, да изсмукват творческата му енергия, да пречат на осъществяването му и да правят кариера с неговите идеи и неговия труд. „Сам ще съм си господар – каза той и скръцна със зъби, – вълк единак със здраво чене, което всички ви ще омете“.

ПРОМЕТЕЙ ОМЕТЕЙ: Какво, послужил си е с името ми, за да ни заплашва? Ще го убия, ще го сложа в тепсия и ще го изпека. После ще го омета. Око за око, зъб за зъб, хапка за хапка и захапка за захапка.

СИЗИФ ДЪРЖЕЛИФ: Сам срещу литературната мафия?! Тоя наистина си търси фурната.

ОРФЕЙ ЧАЛГИЕВ: „Времето на литературните мафии свърши – каза още той, – времето на кафенетата, кьошетата, клубчетата, кръгчетата, литературните далаверки – ти на мене, аз на тебе; бутни ми, за да те пробутам; засмучи ме духовно, да те излижа книжовно – отдавна отмина. От тези номера полза вече няма. Едуард Вик го доказа. С тези номера писател не се става, с тези номера можете само да си поначешете крастата, да се понаградите, да лапнете някое и друго тлъсто хонорарче, но от това не произтича нищо важно за литературата. Затова читателите са се отдръпнали от вас. Понякога имам чувството, че вие, литературните мафиоти, имате един-единствен читател: Стоян Вълев. Май само той следи още сложните ви пируети и ви обръща внимание. Горкият човек, изпотрепва се да рови, да човърка и да вади на бял свят смайващи с цинизма и пошлостта си текстове.“

БАБА ХЕРА: Че по какво се различава Стоян Вълев от нас – същата литературна злоба, същия цинизъм – нали той написа „Българският Декамерон“, същата жажда за слава и власт. Жаден е за нашите парички и награди човекът - затова громи мафиите?

ПРОМЕТЕЙ ОМЕТЕЙ: „затова громи мафиите“ – ха-хах-кхах! Как се громи мафия, бабче?

БАБА ХЕРА: Ей така, като станеш човек-мафия. Това е Стоян Вълев: човек-мафия.

ЕЛИТИС ПАНЕЛИС: Говориш глупости.

ОРФЕЙ ЧАЛГИЕВ: „По-добре „човек-мафия“, отколкото мафия без нищо човешко“ – каза нашият репортер.

БАБА ХЕРА: И кога успя да го каже това нещо, аз сега го измислих?

ОРФЕЙ ЧАЛГИЕВ: Току-що го каза, проговори ми от едно друго измерение.

БАБА ХЕРА: Ох, на баба, ти си луд, чедо!


В този миг на трибуната настъпи оживление и пиратското събрание започна.


– Здравейте, пирати и гости, днес – единайсти април 2010 година, като представител на инициативния комитет, имам честта да открия учредителното събрание на политическа партия Пиратска партия. Извинявам се още веднъж за техническия толеранс, но започваме откриването и учредяването на Пиратската партия. Поздрави по повод днешното учредително събрание са изпратили пиратските партии на...

– Някой трябва да записва – каза Елитис Панелис. – Бързо! Бакхус Екстрактус, пиши: поздрави от пиратите на Русия, Обединеното кралство, Франция, Италия, Канада... какво пишеш, бе?

– Р-О-Ф-И-К...

– Какъв Р-О-Ф-И-К... бе, тъпак?

– Не каза ли да ги обединя?

– Ти пиян ли си, бе? Казах Обединеното кралство! Р-О-Ф-И-К... ми написал тоя.

– Че какво му е лошото: Р-О-Ф-И-К поздрави учредителите на Българската пиратска партия – кратко и ясно! – подхвърли Прометей Ометей.

– Искам и аз да отправя приветствие – каза Атина Палавада и стана.

Елитис Панелис я дръпна бързо.

– Да не си посмяла! Обяснявам за последен път: Българската литературна мафия ще използва Пиратската партия като ракета носител, за да вкара свои хора в парламента. Това може да стане само при пълна дискретност, чрез разговори на четири очи с влиятелни пирати, които ще бъдат обработвани чрез подкупи, шантажи, изнудване и други класически мафиотски способи. Сега сме на етап „пръв визуален контакт“. Докато стигнем до етап „разпределяне на парламентарните квоти“ ще мине много време. До тогава забранявам всички глупости. Глупости ще вършим, когато влезем в правителството и оглавим Министерството на финансите. Тогава ще пилеем на воля националното богатство.

Кажете сега, не е ли голям стратег Елитис Панелис! Още повече, че първият му визуален контакт с един от пиратите на трибуната излезе много сполучлив, защото след изчитането на проектоустава, този пират предложи, ни в клин, ни в ръкав, да отпадне изискването да се представя свидетелство за съдимост при постъпване в Пиратската партия. Това предложение беше гласувано и прието с мнозинство. Честито, мафиоти! Вече спокойно можете да подавате молби за членство в Пиратската партия. Нека директорът на Централния софийски затвор да има добрината да раздаде декларации за членство в ПП и лаптопи на затворниците, които желаят да развиват пиратска политическа дейност от килиите.

– Видяхте ли как се прави! – каза Елитис Панелис. – Запомнете го, защото втори път няма да показвам.

– Наздраве! – провикна се Бакхус Екстрактус и надигна бутилката с ром.

– Момент, там виждам вдигната... нещо вдигнато... Вие „за“ ли сте? – попита преброителят на гласовете.

– Да – ухили се Бакхус Екстрактус.

– Въздържали се – няма, против – няма. Единодушно е приет Устава! Честито! – обяви водещият. – Преминаваме към точка четвърта...

На това място репортажът прекъсва. Причина – зачестилите наздравици. Добре че някой се е сетил да включи диктофона и сега, който иска да се запознае подробно с правилника, устава, дебатите и процедурите за гласуване, има на разположение аудио файл (секция „Разпределителна“ > „Документации“, Учредяване на Българска пиратска партия (документален запис) ).


БОГОМИЛ ШОПОВ ВЛЕЗЕ В РЪКОВОДСТВОТО НА ПИРАТСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ (PIRATE PARTIES INTERNATIONAL)

Едва учредени, българските пирати успяха да вкарат свой човек в ръководството на Пиратския интернационал. Честито, Богич! Нали помниш, че ти направихме образцов пиар по време на изборите за Европарламент (Минижур – 3 / 2009 г.). Тогава Евок Севок, разочарован от тъпоумието на избирателите, които не оцениха твоите изключителни качества, те посъветва в един интернет форум да създадеш пиратска партия, защото прозря, че това ще ти гарантира висок рейтинг и добри резултати на следващите избори. И ето, ти я създаде. Което мигновено (след пет дни) те изстреля в ръководството на международната организация на пиратските партии. Нали не си забравил, че всичко това – тази поредица от щастливи събития, започна с един ценен съвет на Евок Севок? Документирали сме го, ей! Важен е първоначалният тласък, вдъхновяващият импулс, стартовото ускорение. Останалото са подробности: работата по организацията на клубовете, обиколките из България, печатането и раздаването на листовки – това и баба го може. Но да даде добър, съзидателен, съдбовен съвет, може само Евок Севок. Някой ден, когато влезеш в парламента, този човек ще те потърси за услуга. Бъди така добър да изпълниш желанието му. Защото, нали знаеш, литературната мафия се шегува, но не прощава или прощава, но не се шегува.


ОЩЕ НАШИ ЗАСЛУГИ ЗА РАЗЦВЕТА НА ПИРАТСКАТА ИДЕЯ

Верните ни читатели помнят рубрика „Помощ за пиратите“, която вдъхновено списвахме през 2007-ма и 2008-ма. В онзи тежък период, станал печално известен с ареста на администратора на торент тракера „Арена“ и прекъсването на достъпа до останалите пиратски портали в България, и придобил характера на лов на пиратски вещици – лов, който се организираше за кефа на ненаситното софтуерно чудовище Били Гепи Гейдз и разни други хиени милиардерки като него – та в онзи умопомрачителен период единствено ние имахме смелостта да подадем ръка на осквернените пирати. Сега е лесно да ги четкате и да им угодничите, но къде бяхте тогава, когато оцеляването на пиратите висеше на косъм, а пиратската идеология се подкопаваше от клипчета с разголени творци (защото им били откраднали дрехите – леле, какви идеи се раждат в главите на някои малоумници!) с внушението „Пиратството ограбва“, излъчвани по българските телевизии под диктовката на хищни музикални и филмови компании, от които творците са най-ощетени? Нека да си припомним трогателните послания, които през 2007 година отправяхме към злощастните, онеправдани пирати, онези безценни съвети, които им давахме и благодарение на които те оцеляха, укрепнаха, развиха се и стигнаха до така лелеяното учредяване. Но по-напред вижте как се разпределя печалбата при продажбата по интернет на една песен за едно евро във Франция. Става въпрос за статия в уважаваното френско икономическо списание "Challenges" (номер 17 от 5 януари 2006, страница 30):

Значи, ето кой какво взима от 1 евро:

61 цента – Музикалната къща Сони-Мони и т.н.
19 цента – ДДС (във Франция е 19,6%)
7 цента – Задругата на авторите-композитори (SACEM e френско дружество, което по принцип би трябвало да разпределя справедливо между всички музиканти натрупаните от такси средства, но според сметната палата въпросното дружество поглъща 79% от средствата за собствени нужди... Абе, комунизъм!)
6 цента – Платформа за даунлоудване
3 цента – ТОВА Е ЛЪВСКИЯТ ПАЙ НА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ
1 цент – Телекомуникации (връзка с интернет)
1 цент – Технически лиценз (защита срещу пиратиране и т.н.)
1 цент – Банкови разходи за превод на авторските права...

Та, кой, казвате, е ощетен от пиратите?


(Цитираният откъс е публикуван под статията „Интернет пиратството и пропуснатите ползи на правоносителите“ в блога на Асен Генов. Автор – Сандо.)


НАШИЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН КОМЕНТАР: Очевидно е, че истинските мародери в музикалния бизнес са класическите музикални компании и лапачите по веригата след тях. Преди да се появят пиратите, авторите вече са напълно ограбени. Следователно пиратите се явяват нещо като спасители за певците. Тяхната дейност скоро ще доведе класическите музикални компании до фалит. След пълното разчистване на терена от тях, ще се отвори възможност за появата на нови музикални (и филмови – дай боже) компании, които ще бъдат принудени да разпределят печалбата по-справедливо. Така че, да живеят пиратите – тези благородни лешояди, които са си поставили за цел да прочистят екосистемата на изкуството от разлагащите се милиардерски трупове! Да живее Карл Маркс, който не е имал късмета да се роди в края на ХХ век и днес да оглави Световното пиратско движение за интернет-комунизъм (в чието ръководство вече има българин – софтуерният магьосник Богомил Шопов), а след него да дойде Ленин Втори и да вдигне кървава пиратска революция, която по-късно при Сталин Втори да придобие характера на съвършено изтребление на милиардерите! Огън, огън по империалистите, гръмнете Били Гепи Гейдз или Бил Гея, както му викат по форумите, и останалите капиталистически свини! Софтуер за следене ще измисляте, а, твари гадни ненаситни и прости. Българската литературна мафия няма да допусне да има по-богати и по-гадни мафиоти от нейните членове. Я, марш оттук!


Дойде момента да си припомним как ние идиотите от Безмозъчния тръст окуражавахме пиратите през 2007-ма и 2008-ма год.

„В последните години отношението към пиратите е лишено от човещина. Те с пълно право се чувстват изоставени, предадени и преследвани от човека, който ги създаде и дълги години ги вдъхновяваше с примера си — Били Гепи Гейдз. Разочарованието им е огромно, половината човечество е огорчено. Да вдъхнеш надежда у хората, много от които бедни интелектуалци, че пиратстването ще бъде вечна привилегия, и изведнъж да ги лишиш от нея, че да почнеш и да ги преследваш... Отвратително! Ние идиотите сме потресени от тази жестока безпринципност. Скърбим за нарушения комфорт на прецаканите пирати и ще се опитаме да ги върнем в играта с инициативата „Помощ за пиратите“. Тя включва психологическа помощ за пострадалите разбойници и запознаването им с най-новите трикове, които ще им помогнат да се спасят завинаги от електронните кучета на Били Гепи Гейдз...“ (Минижур – 3 / 2007 г.)

„Здравейте разбойници — майстори на взлома, виртуози на сорса, грабители на кода, сладури ненагледни и ненаситни! Напънахте ли Winзора, опаткахте ли триизмерната Глиsta? Внимавайте, че Били Гепи Гейдз е пуснал ново електронно куче, което надушва пиратите при изключен компютър и ги захапва за топките. Доста хора се вайкат по форумите — не четете ли? Чичко Били не се шегува вече — мина онова време, когато един Winзор служеше вярно на 300 компютъра и чича ви Гейдз си правеше пас. Ха! От любов към ваша светлост кракерите ли си траеше той? Ми да. Не е за вярване, но тъкмо вие му разпространихте операционната система по света. Чичко Били заложи на вашите неръкотворни таланти и спечели популярност. С ваша помощ се нахака във всеки дом и сега изнудва кротките и доверчиви ваши клиенти. Winзор на аванта ли? Я снасяй 240 $. Ха! Какво отношение към колеги пирати?! Айде на бас, че никой от вас няма да снесе 240 $. Вие да не сте щрауси...“ (Минижур – 4 / 2007 г.)

„Скъпи разбойници, вие като крадете софтуер и забогатявате незаконно, мислите ли за благотворителност? Реализирате ли дарения? Защото Били Гепи Гейдз реализира — всяка година дава по милиард и половина на сиромасите. По-щедър е от Юнеско. А вие? Как управлявате паричните си потоци? Само мацки ли се плакнат в тях? Ей, не бива така — заделяйте нещо и за сирачетата. Иначе ще заприличате на онези глупаци, които пръскат парите си за легален софтуер. Те никога не правят дарения, защото няма с какво — легалният софтуер е като ламя, поглъща всичко. А сигурно им се иска да дадат и те нещо на бедните — да излекуват дете, да обзаведат старчески дом, да построят сиропиталище, и да се почувстват човешки? Не може да не им се иска. Щом на вас пиратите ви се иска (нали ви се иска, убедихте ли се, че ви се иска?), значи и на тях им се иска. Защо тогава тези магарета си дават парите на Били Гепи Гейдз и на останалите гейзери? Каква е тая умствена деформация, която ги кара да си купуват легален софтуер? До каква степен трябва да са скопени в мозъците си тези говеда, че да дават парите си на богатия, да правят дарения на богатия, и да лишават от тях бедния? Кой най-после ще набие в тиквите им да не си купуват легален софтуер и да дават спестените пари на бедните? Вие нали така правите, драги пирати? Вие сте хуманни, човечни, състрадателни. От вас стават прекрасни разбойници филантропи. По-прекрасни и от Били Гепи Гейдз. Вие никога няма да си шитнете кинтите за скапания му софтуер и за рекламните му благотворителни кампании. Раздава парите, които е прибрал от балъците, за да си прави реклама и да продава още повече легален софтуер. Всеки, който си мисли, че Били Гепи Гейдз раздава пари от милосърцие, е голям наивник...“ (Минижур – 5 / 2007 г.)

„Внимателно прочетете следващите редове — те са основополагащи: „Княжество Сийланд е микронация, намираща се на бивша военна платформа на около 10 км от английския бряг близо до град Ипсуич. Платформата е изоставена след края на Втората световна война и единствена от всички подобни по английското крайбрежие е останала неразрушена. През 1967 англичанинът Пади Рой Бейтс, заедно с членове на своето семейство я завзема и в края на годината я обявява за независима държава, на базата на правилното твърдение, че тя е извън английски териториални води и де факто не принадлежи на никоя държава... Националната валута е сийландският долар, който е приравнен с американския. През 2000 г. на платформата е основана компанията Хейвън, занимаваща се с хостинг и други интернет-ориентирани услуги.“ (Уикипедия)

Схванахне ли, скъпи пирати, разбойници бездомни, с умствени възможности — скромни? Сийланд може да ви приюти. В момента държавата е оценена на 950 млн. долара. Инициативен комитет от будни шведски пирати набира средства за купуването на Сийланд с цел да я превърне в пиратска държава, на територията на която няма да важат законите за авторското право и ще може да се краде интелектуална собственост на воля. До този момент са събрани към 30 000 $.

Драги пирати, не е ли зашеметяващо това! Вие ще си имате държава! Сайтът за набиране на средства е кракнат, но в мига, в който го възстановят, ще ви пуснем линк към него. А и вие не чакайте Безмозъчният тръст да ви организира даренията, интересувайте се и като се отпуши работата, дарявайте. Това ще ви гарантира по-челно място в списъка с поданиците на великото пиратско княжество. Ако ли пък не успеете да откриете пиратската банкова сметка, слагайте парите си в бутилки и ги хвърляйте в морето.“
(Минижур – 1 / 2008 г.)

„НАЧАЛОТО НА ВСИЧКИ НАЧАЛА

1. Биде вечер, биде утро — ден първи. Пиратите откриха интернет и по един магически начин цялото изкуство се изсипа в него — песни, филми, книги... и тогава пиратите скочиха да ги грабят.

2. Биде вечер, биде утро — ден втори. Но вместо богатството да намалее, то се увеличаваше и увеличаваше. И пиратите с още по-голямо настървение грабеха.

3. Биде вечер, биде утро — ден трети... после четвърти, пети и шести. На седмия ден пиратите седнаха да си починат.

Предлагаме така да започва историята на интернет.“
(Минижур – 1 / 2008 г.)


"Fifteen men on the dead man's chest -
...Yo-ho-ho, and a bottle of rum!
Drink and the devil had done for the rest -
...Yo-ho-ho, and a bottle of rum!"КРАЙ НА БРОЯ ЗА УЧРЕДЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ПИРАТСКА ПАРТИЯ

Издава Българската литературна мафия

В броя

В България беше учредена пиратска партия
Йо-хо-хо и бутилка ром!
Сто пирати ще влязат в парламента
Йо-хо-хо, и един ром!
Текстът е от литература плюс култура |*| GrosniPelikani
http://grosnipelikani.net
Няколко здрави парчета посред happy end-а

URL на публикацията е:
http://grosnipelikani.net/modules.php?name=News&file=article&sid=600